Warzywa z dipami

Proponujemy nieskomplikowane i najsmaczniejsze przepisy dla maluchów na wielkanocny stół!

Nie tylko dorośli mogą delektować się przeróżnymi smakami i aromatami wielkanocnych pyszności, dlatego też przygotowaliśmy kulinarne propozycję dla naszych najmłodszych smakoszy!

Składniki:

Reklama

● 2-3 marchewki

● 1-2 papryki

● 2-3 ogórki

● 4-6 łyżek jogurtu naturalnego

● 2 łyżki majonezu

● cytryna

● koperek

● szczypiorek

● koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

1. Warzywa starannie umyj, marchewki i ogórki obierz ze skórki.

2. Pokrój warzywa w dość długie słupki, by dzieci mogły je swobodnie trzymać w ręku i zanurzyć w sosie.

3. Aby przygotować sosy, do jednej miseczki wlej jogurt z łyżką majonezu. Dodaj kilka kropel soku z cytryny i posiekany koperek. W drugiej miseczce do jogurtu i majonezu dodaj szczypiorek oraz odrobinę kocentratu pomidorowego.

4. Sosy podaj w miseczkach, a tuż obok, na płaskich talerzykach ułóż warzywa.

Warzywa z dipami polecamy maluchom po 3. roku życia!

Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk

Więcej wielkanocnych przepisów na www.wielkanoc.smaker.pl 

Dowiedz się więcej na temat: warzywa z dipami | dipy | sosy | sos do potraw

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje