Sałatka wiosenna

Proponujemy nieskomplikowane i najsmaczniejsze przepisy dla maluchów na wielkanocny stół!

Nie tylko dorośli mogą delektować się przeróżnymi smakami i aromatami wielkanocnych pyszności, dlatego też przygotowaliśmy kulinarne propozycję dla naszych najmłodszych smakoszy!

Składniki:

Reklama

● kilka listków roszponki

● 3 łyżki kukurydzy konserwowej

● 5 rzodkiewek

● kawałek ogórka

● kilka gałązek szczypiorku

● jabłko

● łyżka jogurtu naturalnego

● 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

1. Warzywa, szczypiorek oraz jabłko umyj i osusz.

2. Roszponkę porwij na małe kawałki, a szczypiorek poszatkuj.

3. Jabłko przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Wraz z rzodkiewkami drobniutko posiekaj.

4. Ogórek obierz i pokrój w drobniutką kostkę.

5. Kukurydzę odsącz na sitku.

6. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

7. Majonez połącz z jogurtem naturalnym i polej sałatkę. Przed podaniem ponownie ją wymieszaj.

Sałatkę wiosenną polecamy maluchom po 3. roku życia!

Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk

Więcej wielkanocnych przepisów na www.wielkanoc.smaker.pl 

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | warzywa | sałatka wiosenna | przepis na sałatkę

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje