Zdrowe mięso

Zawiera duże ilości białka – budulca wszystkich komórek organizmu. Brzdąc znajdzie w nim też najlepiej przyswajalne żelazo, które chroni dziecko przed anemią oraz wzmacnia organizm.

Mięso dla dziecka najpierw należy serwować w zupkach
Mięso dla dziecka najpierw należy serwować w zupkach123RF/PICSEL

Po 6. miesiącu do menu smyka możemy wprowadzić kurczaka, indyka i królika.

Z kolei po 7. miesiącu można już włączyć do diety malca cielęcinę, wołowinę oraz chudą wieprzowinę (tylko schab, szynkę i polędwicę).

Mięso najpierw należy serwować w zupkach, a po 10.-12. miesiącu np. w postaci pulpecików.

Dopiero, gdy brzdąc nauczy się gryźć, przyjdzie czas na mięso gotowane lub pieczone w folii.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas