Reklama

  • Zmień
    • Baran
    • Byk
    • Bliźnięta
    • Rak
    • Lew
    • Panna
    • Waga
    • Skorpion
    • Strzelec
    • Koziorożec
    • Wodnik
    • Ryby
    • kg lub g
      m lub cm
    więcej na medycyna.interia.pl
  • Leksykon zdrowia

  • Wpisz datę pierwszego dnia cyklu - czyli dnia, kiedy pojawiła się miesiączka. Tabelka, którą wówczas zobaczysz, pokaże Twoje dni płodne i niepłodne w obrębie cyklu.

  • Reklama

    • kg
    • cm

Prosty przepis na wyśmienity sernik Toblerone

Któż z nas nie uśmiecha się na samą myśl o charakterystycznym, trójkątnym kawalku Toblerone - wyśmienitej, szwajcarskiej czekolady z miodem, migdałami i nugatem...

Zdjęcie

sernik Toblerone / 
sernik Toblerone

Od dziś powodów do radości będzie jeszcze więcej - a to za sprawą wyjątkowego przepisu na niezwykły w smaku i zachwycający wyglądem Sernik Toblerone!

Reklama

Składniki na spód:

160 g ciastek typu digestive,

50 g roztopionego masła

Składniki na masę serową:

250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników,

300 ml śmietany kremówki 36%,

100 g batonika Toblerone bardzo drobno posiekanego,

120 g białej czekolady

Opis przygotowania:

Ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze wymieszać (można zrobić to mikserem). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać (lub zmiksować). Dodać pokruszone Toblerone i wymieszać. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce. Sernik podawać ozdobiony np. wiórkami czekolady .

SMACZNEGO!


www.indexfood.pl

 

Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia dla malucha

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 36

Reklama

Skomentuj artykuł: Prosty przepis na wyśmienity sernik Toblerone

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (48)

Dodaj komentarz
Koko

~Koko -

Niestety zdjęcie nie przedstawia tego sernika. Masa tego sernika jest w rzeczywistości jak mus, choć nie rozpływa sie, natomiast na zdjęciu wyglada na zbity twaróg, wiem bo robiłam, ponadto na zdjęciu wierzch oprócz czekolady lanej z tutki (a nie wiórki jak w przepisie), ma dodatkowo coś na kształt kruszonki czekoladowej. Wiec zdjęcie nie przedstawia sernika z przepisu.

Mi

~Mi -

Klasyczny 'zachodni' przepis - na ciasto: zmielone ciastka i fura masla (podwojna porcja kalorii + chemia w ciastkach), a potem przetwarzanie czekolad lub batonikow, ktore tez maja jakis sklad z kosmosu (pewnie wiekszosc tablicy Mendelejewa). W efekcie jest megaslodki twor, ktory organizm ledwo rozpoznaje jako jedzenie. A ile to ma kalorii w jednej porcji? Strach pomyslec. Naprawde tak ciezko zrobic np spod kruchy ?

sara

~sara -

Robiłam ten sernik jest super, nic się nie kruszy, nie trzeba żelatyny tylko jest trochę drogi,to jest przepis na małą tortownicę,proszę próbować,,,:)

uy

~uy -

nie mogę patrzeć na ten sernik bo gdzie ja teraz kupie slina mnie sciekla do pasa

3bit

~3bit -

Przecież z tej masy serowo-śmietankowej, będzie ciapa, przydało by się z 5 łyżeczek (25ml) żelatyny w proszku rozrobionej w 90ml gorącej wody

mila

~mila -

Fajny przepis, wypróbowałabym, ale boje się, że bez jakieś żelatyny to się nie utrzyma...robił już to ktoś ?

dziewczyna

~dziewczyna -

co to za ciastka digestive???

bea

~bea -

a gdzie kupić te batoniki Tablerone albo czym zastąpić

gość

~gość -

Bardzo lubię babkę śmietankową link

Załączniki:
Max

~Max -

Byle co- byle jak!

Reklama