Kisiel z malin

Jeśli twoja pociecha skończyła 9. miesięcy, możesz zaproponować jej kisiel z malin. Ten zrobiony w domu jest bez sztucznych barwników i konserwantów.

Kisiel z malin smakuje wyśmienicie.
Kisiel z malin smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  •  1/3 szklanki mrożonych malin
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

1. Z paczki mrożonych malin odmierz 1/3 szklanki owoców. 2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj przez sito.

3. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru. 4. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia. 5. Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas