Dlaczego warto go jeść?

Ananas to owoc, który powinna spożywać cała twoja rodzina. Maluszkowi podasz go, gdy skończy 10 miesięcy życia.

Najbardziej wartościowe są dojrzałe owoce, które poznasz po żółtozielonej barwie
Najbardziej wartościowe są dojrzałe owoce, które poznasz po żółtozielonej barwie123RF/PICSEL

Ananas zawiera bromelinę, enzym, który wspomaga trawienie białek. Nic więc dziwnego, że zaleca się spożywanie ananasa osobom chcącym zrzucić zbędne kilogramy.

Dzięki zawartości błonnika owoc ten oczyszcza organizm z toksyn.

Ananas jest prawdziwą skarbnicą witamin i składników mineralnych. Ma w sobie m. in.: A, PP, C i kilka witamin z grupy B, ponadto żelazo, fosfor, wapń, miedź, kwas foliowy.

Najbardziej wartościowe są dojrzałe owoce, które poznasz po żółtozielonej barwie i pięknym zapachu. Ananas zamknięty w puszce traci swoje właściwości.

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas