Pyszne racuchy

Nie masz pomysłu na obiad? W dzisiejszym przepisie brzoskwiniowe racuchy. Smakują naprawdę doskonale!

Brzoskwiniowe racuchy smakują doskonale.
Brzoskwiniowe racuchy smakują doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 i pół szklanki mleka
  • mąka bezglutenowa
  • sól
  • brązowy cukier
  • szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
  • cynamon
  • brzoskwinie

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować w całości, dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę bezglutenową, tak by ciasto było gęste (jak na naleśniki).

Do ciasta dodać odsączonego brzoskwinie i szczyptę cynamonu. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas