Pizza cztery sery

Nic nie smakuje bardziej, niż własnoręcznie zrobiona pizza. Ta z naszego przepisu jest wyjątkowa, bo nie zawiera glutenu. Smacznego!

Taka pizza smakuje wyjątkowo.
Taka pizza smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka wody
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • mąka bezglutenowa
  • ketchup
  • 4 plasterki żółtego sera salami
  • 4 plasterki sera owczego-oscypek
  • opakowanie feta w kosteczkach
  • opakowanie sera pleśniowego        
  • zioła do pizzy
  • 6 zielonych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • świeże listki bazylii
Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z mlekiem i solą, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto musi być gęste. Na patelni rozgrzać olej, wylać ciasto i usmażyć omlet z jednej strony. Odwrócić na drugą stronę  posmarować ketchupem upieczony wierzch, poukładać wszystkie rodzaje sera, pokroić oliwki i plasterki ułożyć na serze, posypać ziołami. Nakryć pokrywką, dosmażyć na bardzo małym ogniu, aż stopi się ser. Gotową pizze posypać zielonymi listkami bazylii.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas