Reklama

  • Zmień
    • Baran
    • Byk
    • Bliźnięta
    • Rak
    • Lew
    • Panna
    • Waga
    • Skorpion
    • Strzelec
    • Koziorożec
    • Wodnik
    • Ryby
    • kg lub g
      m lub cm
    więcej na medycyna.interia.pl
  • Leksykon zdrowia

  • Wpisz datę pierwszego dnia cyklu - czyli dnia, kiedy pojawiła się miesiączka. Tabelka, którą wówczas zobaczysz, pokaże Twoje dni płodne i niepłodne w obrębie cyklu.

  • Reklama

    • kg
    • cm

Panierowane kapelusze z pieczarek

Są chrupiące i smaczne. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć się nowym smakiem pieczarek.

Zdjęcie

Niebanalne danie ze zwykłych pieczarek. /©123RF/PICSEL
Niebanalne danie ze zwykłych pieczarek.
/©123RF/PICSEL

Składniki


  • ½ kg drobnych pieczarek
  • 1 jako
  • sól
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej do smażenia

Reklama


Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki wykorzystać do przygotowania bulionu grzybowego. Jajko roztrzepać, kapelusze pieczarek posolić i zostawić na 3 minuty.

Olej rozgrzać na patelni (nieco więcej, niż do standardowego smażenia, tak, aby sięgały kapeluszom do połowy), zamaczać kapelusze w jajku, potem obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, ułożyć  na liściach sałaty, podawać jako danie gorące z różnymi surówkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dieta bezglutenowa

Zobacz również

  • Ryż na zdrowie

    Ryż stanowi bazę wyżywienia dla jednej trzeciej ludności świata. Mimo, że nie wszystkie odmiany są tak samo popularne, możemy spotkać aż 25 różnych jego gatunków. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Panierowane kapelusze z pieczarek

Przejdź do forum »

Wasze komentarze: 8,

przeczytane przez: 12 osób Dodaj komentarz

Reklama