Reklama

  • Zmień
    • Baran
    • Byk
    • Bliźnięta
    • Rak
    • Lew
    • Panna
    • Waga
    • Skorpion
    • Strzelec
    • Koziorożec
    • Wodnik
    • Ryby
    • kg lub g
      m lub cm
    więcej na medycyna.interia.pl
  • Leksykon zdrowia

  • Wpisz datę pierwszego dnia cyklu - czyli dnia, kiedy pojawiła się miesiączka. Tabelka, którą wówczas zobaczysz, pokaże Twoje dni płodne i niepłodne w obrębie cyklu.

  • Reklama

    • kg
    • cm

Panierowane kapelusze z pieczarek

Są chrupiące i smaczne. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć się nowym smakiem pieczarek.

Zdjęcie

Niebanalne danie ze zwykłych pieczarek. /©123RF/PICSEL
Niebanalne danie ze zwykłych pieczarek.
/©123RF/PICSEL

Składniki


  • ½ kg drobnych pieczarek
  • 1 jako
  • sól
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej do smażenia

Reklama


Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki wykorzystać do przygotowania bulionu grzybowego. Jajko roztrzepać, kapelusze pieczarek posolić i zostawić na 3 minuty.

Olej rozgrzać na patelni (nieco więcej, niż do standardowego smażenia, tak, aby sięgały kapeluszom do połowy), zamaczać kapelusze w jajku, potem obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, ułożyć  na liściach sałaty, podawać jako danie gorące z różnymi surówkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dieta bezglutenowa

Zobacz również

  • Piłeczki z sera tofu

    Tofu jest delikatnym serem sojowym. Zawiera sporo wapnia, witamin i soli mineralnych. W dzisiejszym przepisie zrobimy z niego dodatek do drugiego dania. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Panierowane kapelusze z pieczarek

Przejdź do forum »

Wasze komentarze: 8,

przeczytane przez: 12 osób Dodaj komentarz

Reklama