Panierowane kapelusze z pieczarek

Są chrupiące i smaczne. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć się nowym smakiem pieczarek.

Składniki


  • ½ kg drobnych pieczarek
  • 1 jako
  • sól
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej do smażenia

Reklama


Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki wykorzystać do przygotowania bulionu grzybowego. Jajko roztrzepać, kapelusze pieczarek posolić i zostawić na 3 minuty.

Olej rozgrzać na patelni (nieco więcej, niż do standardowego smażenia, tak, aby sięgały kapeluszom do połowy), zamaczać kapelusze w jajku, potem obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, ułożyć  na liściach sałaty, podawać jako danie gorące z różnymi surówkami.

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (8)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje