Kurki z makaronem

Kurki można przyrządzić na wiele sposobów. Można je dusić, marynować albo smażyć. Jedno jest pewne - ich niepowtarzalny smak sprawia, że chętnie po nie sięgamy.

Kurki smakują naprawdę wyjątkowo.
Kurki smakują naprawdę wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 25 dkg makaronu bezglutenowego
  • ½ kg grzybów kurek
  • ½ kostki masła
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Oczyszczone i opłukane kurki usmażyć na maśle, na patelni. Gdy wyparuje sok, dodać pieprz i sól. Makaron ugotować i odsączyć. Pokroić rozmaryn, połączyć makaron z kurkami i posypać rozmarynem, podawać z surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas