Dieta bezglutenowa: Udka z kurczaka w warzywach

Wypróbuj bezglutenowy przepis na udka z kurczaka w warzywach.

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Seler
  • Kalafior
  • Kalarepka
  • Brokuły
  • Zielony groszek
  • Cebula
  • Koperek zielony
  • Olej
  • sól
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • pieprz
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Udka opłukać, posolić. Warzywa opłukać, pokroić. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Mięso wyłożyć do rondla, dodać warzywa, przyprawy i cebulę. Dusić wszystko do miękkości, na końcu dodać zielony groszek i koperek. Podawać z ziemniakami, ryżem lub bezglutenowym pieczywem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje