Dieta bezglutenowa: Udka z kurczaka w sosie z podgrzybków

Przepis na bezglutenowe udka z kurczaka w sosie z podgrzybków, koniecznie wypróbuj!

Składniki:

  • udka z kurczaka
  • ½ kg podgrzybków
  • 2 cebule
  • sól
  • zielony koperek
  • słodka śmietana
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • kostka rosołowa-grzybowa
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Gotujemy rosół z kurzych udek, uważając, aby zbyt nie rozgotować mięsa. Delikatnie obieramy udka ze skóry. Podgrzybki płuczemy, kroimy i wraz z cebulą podsmażamy na oliwie, dusimy z dodatkiem kostki grzybowej do miękkości grzybów, dodajemy mąkę ziemniaczaną i śmietankę. W rondlu układamy udka, zalewamy sosem i dusimy 5 minut, posypujemy zieleniną, podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje