Dieta bezglutenowa: Śledziki z jabłkiem i śmietaną

Innowacyjny przepis na bezglutenowe śledzie z jabłkiem i śmietaną.

Składniki:

  • słoik śledzi w zalewie
  • 1 duże jabłko
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jabłko grubo zetrzeć. Cebulę posiekać, sparzyć wrzącą wodą na sicie, następnie skropić sokiem z cytryny. Filety pokroić w kawałki. Śmietanę doprawić do smaku, wymieszać z jabłkiem cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Zalać śledzie i odstawić do lodówki. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje