Dieta bezglutenowa: Skrzydełka w barbecue

Bezglutenowy przepis na skrzydełka barbecue - idealny na majowe grillowanie!

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • sos barbecue
  • sól

Sposób przygotowania:

Skrzydełka płuczemy, lekko solimy. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem barbecue, nakrywamy pokrywką i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika, na około 1 godzinę. Pod koniec duszenia, odkrywamy wieczko, aby się mocno zrumieniły z obu stron. Można podawać na ciepło i zimno jako zakąskę.

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (21)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje