Dieta bezglutenowa: Sałatka ryżowa z owocami

Wspaniała na deser lub szybką przekąskę dla malucha z problemami alergicznymi i nie tylko.

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego na mleku ryżu (na sypko)
  • 3 plastry ananasa
  • 1 banan
  • 3 słodkie mandarynki Klementynki
  • cukier waniliowy
  • cukier puder
  • dowolne owoce krajowe (mogą być mrożone: maliny, truskawki, borówki)
  • słodka śmietanka lub jogurt
  • siekane migdały

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować i ostudzić, wyłożyć do salaterki. Do jogurtu lub śmietanki dodać cukier waniliowy i cukier, wymieszać. Wszystkie owoce obieramy, kroimy na małe cząsteczki, należy pamiętać, by banana pokroić na samym końcu (szybki czernieje). Owoce dodajemy do ryżu, polewamy sosem śmietankowym lub jogurtowym i posypujemy migdałami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje