Dieta bezglutenowa: Roladki cielęce z bryndzą i żółtym serem

Wypróbuj przepis na bezglutenowe roladki cielęce z bryndzą i żółtym serem.

Składniki:

  • 6 kotletów cielęcych
  • 3 łyżki bryndzy
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • najlepiej wędzonego
  • duża cebula
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypiorek
  • zielona bazylia
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety delikatnie rozbić, posolić. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Bryndzę pomieszać z żółtym serem, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem, cebulą i bazylią, doprawić do smaku. Smarować grubo kotlety, a następnie mocno zawinąć, zabezpieczając końce wykałaczka. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami lub ketchupem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje