Dieta bezglutenowa: Racuszki z szynką

Polecamy innowacyjny przepis na racuszki dla maluchów z problemami alergicznymi. Pyszny, tani i szybki w przyrządzeniu!

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • mąka bezglutenowa
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • szynka w paseczkach
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:



Całe jajka zmiksować , dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę bezglutenową w ilości zapewniającej odpowiednią gęstość (jak na naleśniki). Do ciasta dodawać szynkę, posiekaną zieloną pietruszkę, ewentualnie czosnek do smaku. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać z surówką lub ketchupem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje