Dieta bezglutenowa: Pulpety cielęce

Najsmaczniejsze i błyskawiczne w przygotowaniu, pulpety cielęce dla małych alergików.

Składniki

  • 25 dag chudego mięsa cielęcego
  • cebula
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • płatki ryżowe błyskawiczne
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na małe kawałeczki. Zmiksować mięso, cebulę, jajko, mąkę, płatki ryżowe, doprawić do smaku. Uformować z masy kulki, wrzucać je na wrzącą wodę, do której wcześniej należy dodać kostkę rosołową. Delikatnie wyciągać na sito, podawać z ryżem, dowolnym sosem lub surówkami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje