Dieta bezglutenowa: Pikantny paprykarz z indyka

Przepis na bezglutenowy paprykarz z indyka.

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 3 pomidory
  • 1 świeża papryczka chilli
  • 1/2 dużej papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 2 cebule
  • kostka rosołowa
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • pieprz
  • imbir
  • odrobina majeranku
  • sól
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Mięso z indyka płuczemy, kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na oliwie, przekładamy do rondla. Pomidory i paprykę płuczemy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i wraz z pomidorami i papryką podsmażamy na patelni. Wszystko przekładamy do rondla, dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Podajemy jako dodatek do kaszy jaglanej, ryżu lub z pieczywem bezglutenowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje