Dieta bezglutenowa: Kurczak w jarzynach wiosennych

Przepis na wiosenne danie bezglutenowe: kurczak w jarzynach.

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 2 duże kalarepki
  • Pęczek świeżych marchewek
  • 2 świeże pietruszki
  • Natka z selera
  • 1/3 niedużego kalafiora
  • Zielony groszek
  • Żółta fasolka szparagowa
  • Natka z pietruszki
  • Cebula
  • sól
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • Koperek zielony
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka i wszystkie warzywa - oprócz groszku, pokroić i podsmażyć na oliwie na patelni. Następnie przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, dodać zieleninę i groszek, można dodać łyżkę słodkiej śmietanki do sosu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje