Dieta bezglutenowa: Królik w śmietanie z warzywami

Świetny sposób na przygotowanie bezglutenowego królika w śmietanie.

Składniki:

  • ½ kg mięsa z królika
  • 3 marchewki
  • Pietruszka
  • Seler
  • Por
  • Cebula
  • Olej
  • Majeranek
  • sól
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • Kostka rosołowa
  • Imbir-korzeń
  • słodka śmietanka

Sposób przygotowania:

Królika natrzeć olejem i przyprawami. Warzywa pokroić, cebulę podsmażyć na oleju. Całość włożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości, ewentualnie doprawiając do smaku. Gdy mięso będzie miękkie, zabielić śmietaną. Podawać z ryżem i surówkami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje