Dieta bezglutenowa: Kotleciki z pieczarek

Zupełnie nowe wydanie kotlecików z... pieczarek. Pyszny przepis również dla dzieci z alergią pokarmową.

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • bezglutenowa bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki płuczemy, drobno kroimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na patelni wraz z pieczarkami. Jaja ugotowane na twardo, obieramy. Wszystkie składniki miksujemy z dodatkiem surowego jaja, soli, pieprzu, uniwersalnej przyprawy warzywnej, bułki tartej bezglutenowej, posiekanej pietruszki. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy albo na gorąco z dodatkiem surówek, albo na zimno na kanapce z pieczywa bezglutenowego.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje