Dieta bezglutenowa: Knedle serowe z truskawkami

Serowe knedle? Tak! Polecamy nowy przepis na bezglutenowe knedle jakich jeszcze nie jedliście.

Składniki:

  • 25 dkg twarogu
  • 4 łyżki mąki bezglutenowej
  • 1 łyżeczka mleka w proszku
  • jajko
  • 50 dag truskawek
  • 3 łyżki bułki tartej bezglutenowej
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Twaróg przetrzeć przez sito, mąkę, mleko w proszku, jajko, i wyrobić ciasto. Uformować wałek, pokroić w plastry. Każdy plaster rozgnieść na placuszek. Truskawki posypać bezglutenową bułką tartą. Na każdy placuszek położyć 1 truskawkę, zlepić w kulkę. Knedle gotować w lekko osolonym wrzątku. Wyjmować delikatnie łyżką cedzakową. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i polewać nim knedle.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje