Dieta bezglutenowa: Jabłka w cieście

Bezglutenowe jabłka w cieście jakich jeszcze nie jedliście, polecamy nasz przepis!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki bezglutenowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jabłko
  • cynamon
  • 1-2 łyżki mleka
  • szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
  • olej

Sposób przygotowania:

Jajko, mąki, cukier, mleko i proszek do pieczenia zmiksować na luźne ciasto. Wszystkie składniki wymieszać na luźne ciasto. Jabłko obrać, pokroić na plasterki, oprószyć cynamonem. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście. Rozgrzać olej na patelni, układać na rozgrzanym oleju i smażyć na rumiano z obu stron. Można posypać cukrem lub cukrem pudrem, albo polać sosem waniliowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje