Dieta bezglutenowa: Indyk w curry z ananasem i bananem

Koniecznie wypróbuj nowy przepis dla dzieci z problemami alergicznymi na indyka w curry z ananasem i bananem.

Składniki:

  • filet z indyka
  • 2 plasterki ananasa z puszki
  • 1 mały banan
  • oliwa z oliwek
  • cebula
  • słodka śmietanka
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • mąka kukurydziana

Sposób przygotowania:

Filet pokroić na paseczki. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie dodając curry. Połączyć mięso z cebulą, ananasem pokrojonym o w kostkę i przyprawić wszystko do smaku. Dusić do miękkości mięsa. Banana pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Śmietankę zmieszać z odrobiną mąki i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje