Dieta bezglutenowa: Gulasz z indyka z marchewką

Proponujemy bezglutenowy przepis na gulasz z indyka z marchewką.

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
  • kg marchwi
  • 2 cebule
  • Kostka rosołowa
  • Przyprawa uniwersalna do potraw
  • Olej
  • Sól
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • 4 cm korzenia imbiru
  • Maggi
  • Koncentrat pomidorowy
  • Pieprz
  • Łyżeczka masła


Sposób przygotowania:

Reklama

 Filet płuczemy, kroimy na małe kosteczki, lekko podsmażamy na oleju. Do rondla nalewamy wody, wkładamy mięso i przyprawy, dusimy do miękkości. Marchew płuczemy, kroimy na wąskie krążki. Cebulę siekamy i lekko podsmażamy na maśle. Gdy mięso z indyka będzie prawie miękkie, dodajemy marchew i cebulę i nadal dusimy. Doprawiamy do smaku, podajemy z ziemniakami lub kluseczkami i surówką. Można dodać łyżkę słodkiej śmietanki do sosu.

Więcej pomysłów na ekspresowy obiad? Klikaj!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje