Dieta bezglutenowa: Drobiowy pasztecik na gorąco

Bezglutenowy przepis na drobiowy pasztecik na gorąco dla dzieci ze skłonnością do alergii.

Składniki:

  • 1 szklanka pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka lub indyka
  • 4 ugotowane wątróbki z kurczaka
  • 1 mała marchewka ugotowana
  • kawałek selera ugotowanego
  • 1 ugotowana mała  pietruszka
  • Cebula zielona
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • Gałka muszkatołowa
  • Maggi
  • 1 jajko
  • olej
  • posiekany na kosteczki wędzony boczek
  • bezglutenowa bułka tarta 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać i udusić na oleju. Mięso zmiksować z dodatkiem wątróbki, jajka, bułki tartej, jarzyn i cebuli. Do masy dodać boczek pokrojony w kostkę, doprawić do smaku. Wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 100 stopni C. Podawać na ciepło lub zimno np. z sosem chrzanowym i pieczywem bezglutenowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje