Dieta bezglutenowa: Delikatne pulpeciki z cielęciny

Przepis na pyszne pulpeciki z cielęciny dla dzieci alergicznych.

Składniki:

  • ½ kg zmielonej cielęciny
  • 1 jajko
  • Starty ząbek czosnku
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • tymianek
  • majeranek
  • bezglutenowa bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Mięso zmiksować z przyprawami, jajkiem i bułką na jednolitą masę. Formujemy z masy niewielkie kulki. Zagotowujemy wodę z kostką rosołową, gdy zawrze - wrzucamy kulki i gotujemy około 10 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje